Vad ska man säga?

Idag hade jag en kund i kassan. Han drar bonuskortet, trycker antagligen här på fel knapp. Sätter sedan ner sitt visakort och knappar in koden. Fel kod säger automaten. Jag inser direkt vad som är fel här, men kunden hinner ge ifrån sig stans suck o knappar in koden igen, fast mer bestämt denna gången. Fel igen, jag drar ut kortet för att han inte ska spärra sitt kort. Frågar honom vilken knapp han tryckte på efter han dragit bonuskortet, ok så klart vrääker han ur sig. Då säger jag vänligt att ska du inte betala med kortet så ska man läsa i rutan o där står det att tryck på stopp, röd knapp. Sen sätt ner visa kort. För trycker du på ok och sedan sätter ner visakortet, vilket resulterar i att du trycker in visakoden på bonuskortet för du valt ok att betala med bonuskortet. Han suckar och gör här som jag säger trycker på stopp och väntar 2 sek sätter i visakortet, fel kod säger den då han vrääker ur sig. Vad är det för fel nu då?
Han trycker koden igen, fel kod.
Meeen säger han nu är han stressad för kön som bildats bakom honom,  ja får väl ta mitt kort då. Tänker, vems var kort nr 1 då?
Han sätter i ”sitt” kort och trycker koden, fel kod igen. Han gör det igen, fel kod. Nu försöker jag sätta ner honom på jorden, få bort honom från stressmolnen. För nu är han upprörd, riktigt upprörd. Hävdar att det är fel på apparaten. Jag förklarar att stämmer inte koden med det kort du valt att betala med så protesterar den. Ta ut kortet e du gullig o kolla på namnet o avgör om du tryckt rätt kod säger jag lugnt. Han gör som jag säger, aja säger han. Jag förstår då att han kom på vad som var tokigt skälv (inte apparatens fel här alltså) sätter i kortet igen och trycker koden godkänt  köp.

Lite förvånad blev jag att han önskade mig en trevlig kväll mär han gick med vänlig röst. Ja stress kan drabba oss alla, vi får hjälpas åt när den sätter klona i en. Glad är jag att jag kan behålla lugnet i dessa situationer.
Kul att han vände en lite frustrerad situation med ett litet men vänligt. ”Önskar dig en trevlig kväll”.

Snart hemma nu.
Sov gott! Puss & Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *